Undgå at tage på på ferien – fire tips

1 år siden |  0 comments  |  På rejsen

Ferietiden er en skøn tid, hvor man tillader sig selv diverse friheder. Dette indbefatter også søde sager og fed mad. Desuden stiller man måske også sine løbesko på hylden. Kombinationen af disse gør, at livremmen strammer en smule mere end normalt, og man bliver en smule tungere. Dette vil man naturligvis gerne undgå. Både i forhold til de sundhedsmæssige konsekvenser, men også i forhold til de mentale bivirkninger, en vægtforøgelse har. Her får du fire tips til at undgå at tage feriekilo på, når du er sydpå på ferie.

Fald ikke i (alt for mange) fristelser


Når man er på ferie, er hovedformålet selvfølgelig at koble af og nyde livet. Dette betyder, at man godt vil smage på de specialiteter og lækre ting, som destinationen byder på. Dette skal man selvfølgelig også tillade sig selv. Men man skal ikke hoppe i alt for mange fælder. Så er det netop her, at man kan risikere at tage kilo på. Man kan lave en aftale med sig selv om, at man smager de forskellige ting. Her er der tryk på ”smager”. Man skal ikke spise alt for meget, men blot prøvesmage de forskellige ting.

Beregn dit energibehov


Før man tager afsted på ferie, kan man gøre sig selv den tjeneste at beregne sit energibehov. Dette kan man gøre på nettet eller gennem en ernæringsekspert. Ens energibehov er den mængde energi, man kan indtage for at have den maksimale mængde energi uden at tage på. For at opretholde status quo i forhold til vægten er det vigtigt, at man ikke overskrider energibehovet. Kommer man under ens energibehov, taber man sig, og kommer man over ens energibehov, tager man på. Det kan være svært at vurdere hvor meget man egentlig kan spise uden at tage på, så ved at få beregnet sit energibehov, bliver denne disciplin meget lettere. Beregn energibehov på nettet - så er du på den sikre side.

Motionér selvom du er på ferie


Ja, det lyder måske lidt strengt, men selvom du er på ferie, er det en rigtig god idé at røre sig. På denne måde kan man få sat et hak i sit energibehov. Altså kan man, ved at motionere, give sig selv mere plads i ”spisebudgettet” til at nyde diverse specialiteter. Og da denne artikel ikke handler om at tabe sig, men at undgå at tage på, kan man roligt motionere for at kunne spise mere, selvom det måske lyder lidt omvendt. Det kan være en løbetur på stranden, en cykeltur rundt i området eller styrketræning i det fri. Ved at gøre en af disse ting, kan man motionere, samtidig med at man nyder området.

Drop taxa og offentlig transport


Du er på ferie, og vejret er sandsynligvis godt. I har garanteret nogle ting I skal se, måske en turistattraktion eller det lokale marked. Uanset hvad det drejer sig om, kan man med fordel benytte sig af det transportmiddel, man er født med – kroppen. Altså kan man gå til de forskellige destinationer eller alternativt tage en cykel. På denne måde bruger man kroppen og brænder kalorier af. Man sparer endda også penge, så der er faktisk ingen undskyldninger.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

1 år siden

0 comments

Tag til Sydafrika på en uforglemmelig safaritur

Trænger I til en ferie, der er lidt ud over det sædvanlige, og som aldrig vil blive glemt? Hvis ja, er det en safaritur, I skal overveje at tage på til sommer. Det er noget, de færreste har oplevet, og det sker nok kun én gang i livet. Det er muligt...

ventetid

1 år siden

0 comments

Få ventetiden i lufthavnen til at gå hurtigere

Ventetid i lufthavnen er ikke sjovt, og specielt hvis flyet bliver forsinket kan man pludselig have rigtig mange timer man skal "slå ihjel". Her får du derfor vores tre gode tips til hvordan du får ventetiden i lufthavnen til at gå lidt hurtigere: 1...

dykning

1 år siden

0 comments

Bliv klar til en rejse med dykning

Hvis du først har dykket én gang, vil det sjældent blive din sidste tur. Der er nemlig noget helt specielt ved at dykke, og det er en oplevelse uden lige. Derfor bliver rigtig mange bidt af dykning og ønsker at gøre det igen og igen efter første gang...