Tre tips: sådan får du råd til rejsen

Tre tips: sådan får du råd til rejsen

Sommeren er kommet til Danmark – kalenderen viser juli måned, sommerferien er startet og vejret siger solskin. Næsten da. I Danmark kan vi som bekendt aldrig regne med vejret. Vi kan ikke regne med, at der er solskin i juli måned, ligesom vi ikke kan regne med, at det sner i december. Af samme grund vælger rigtig mange at bestille en rejse sydpå i sommeren Hvis man trækker længere sydpå, er man næsten garanteret en solrig ferie – og hvem vil ikke gerne være sikker på at kunne nyde sin ferie i solskin og varme? De fleste danskere ønsker at rejse om sommeren – i sommerhus ved vestkysten eller på luksushotel i Spanien – præferencerne er forskellige. Det samme er priserne på rejserne. Det er ikke alle, der har råd til at rejse hverken syd- eller vestpå. Med nogle ganske få tips kan det dog være, at du kan få råd til rejsen i år. Herunder får du tre tips til, hvordan det kan lade sig gøre.

Læg et budget

Du har måske set ”Luksusfælden” på TV3. Programmet hvor to eksperter hjælper familier med at forbedre deres økonomi. I programmet lægger de to eksperter et budget, der som oftest får familierne til at indse, hvad de i virkeligheden bruger deres penge på. Du kan gøre nøjagtig det samme – du kan lege ekspert i dit eget liv. Det er en god ide at gennemgå sine konti, så man får et overblik over, hvordan man reelt bruger sine penge. Således kan man også få en indsigt i, hvor det er muligt at spare. De penge, du sparer, kan gå til en feriekonto – en konto, du kan bruge til at spare op til ferien. Jo mere du sparer, des sjovere kan ferien blive.

Optag et forbrugslån

Hvis du ikke kan finde penge i dit budget til en rejse, kan du muligvis optage et forbrugslån. Et forbrugslån kan du, som navnet antyder, bruge til at finansiere forbrug, herunder en rejse. Du behøver ikke klargøre over for låneudbyderen, hvad pengene skal bruges til – i hvert fald ikke hvis du optager lånet online. Hvis du kan finde et beløb hver måned, du kan betale af på lånet, men ikke har mulighed for at betale for en rejse her og nu, er det en god mulighed for at tage et lån. Du kan således betale for din rejse over flere måneder i fremtiden. Lån til rejsen, hvis du har pengene til at tilbagebetale lånet.

Sælg ud

Det er blevet moderne at genbruge, og det er blevet moderne at sælge ud af sine gamle ting. Det, du ikke kan bruge, kan måske bruges af andre. Derfor kan du prøve at sætte nogle af dine ting til salg. Gå i gemmerne og find nogle ting, du ikke bruger, og som kan undværes og sæt dem til salg – hvis du sælger nok, vil du hurtigt kunne få råd til årets sommerrejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.