Tre gode grunde til at opleve de østrigske alper

Tre gode grunde til at opleve de østrigske alper

Skiglad, rejselysten, naturelsker…

Passer ovennævnte ord på dig, så bør du besøge de østrigske alper, som er det rene paradis for skientusiaster. Østrig er, på trods af den intense konkurrence fra andre lande, fortsat et af de lande, som byder allerflest skiløbere velkommen i løbet af skisæsonen.

Østrig bør være noteret på din liste over lande, som du vil opleve i løbet af dit liv. Mangler du gode grunde til at rejse til det østrigske skiparadis, så er du havnet på den rigtige side. Du får nemlig intet mindre end tre gode grunde til at sætte kursen sydpå.

1.      Fremragende skiforhold

Østrig kan bryste sig af fremragende skiforhold, hvor alle skiløbere – store som små – kan suse ned ad nogle af verdens bredeste, længste og flotteste pister. Der falder generelt meget sne i de østrigske alper grundet klimaet og højdemeterne, og derudover er der mange snekanoner på pisterne. Dermed er du stort set garanteret gode skiforhold gennem hele skisæsonen. Er vejret med dig, kan du stå på ski t.o.m. maj måned.

Står gode skiforhold højt på din prioriteringsliste, så kan du gøre klogt i at besøge et af de mange østrigske skiområder. Tag turen til Bad Gastein, Wagrain, Wilder Kaiser, Schladming eller et helt femteskiområde. Ønsker du at rejse i slutningen af skisæsonen, bør du vælge et højtliggende område med stor snesikkerhed.

2.      Gode muligheder for afterski

Mange skirejsende danskere betragter afterski som en meget vigtig del af skiferien. Afterski handler groft sagt om at tale om dagens bedrifter, drikke øl, lytte til god musik og have det sjovt med ligesindede skientusiaster.

Afterski er et udbredt fænomen, som optager mange skirejsende mennesker – både unge og gamle. Lyder afterski som noget for dig, så bør du danne dig et overblik over, hvilke afterskisteder, der findes i dit område. Forbered dig på at opleve fulde og festglade mennesker, tyrolermusik og øl i tøndevis.

3.      Godt vejr (masser af sol og fine temperaturer)

Østrig går også for at være et solrigt land, hvor man kan nyde godt af solens stråler, når man står på ski. Områder som Zell am See eller Obergurgl ligger så højt at man både har mange solskinstimer, samt høj snesikkerhed.

Selvom du ikke tager på skiferie for at opleve sol og høje temperaturer, så kan du glæde dig over, at temperaturen er høj sammenlignet med de nordlige skiområder. Der er takket være de høje temperaturer mulighed for at gå ture, stå på ski og nyde kaffe i sneen uden at gå til af kulde. Er det fordele, som falder i din smag, så tag på skiferie i Østrig og få et livsvarigt minde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.