Dette skal du have styr på, når du rejser til USA

Dette skal du have styr på, når du rejser til USA

I disse reguleringstider er det vigtigt at være opmærksom på et lands love, før man rejser afsted. Særligt når det gælder rejser til USA, er der et par ting, man bør være opmærksom på. Du har sikkert hørt skrækeksempler, der fremstiller USA som et mareridt at rejse til på grund af en forstærket security ved lufthavnene og stramninger på grund af terrorisme. Det kan være overvældende at skulle have styr på de praktiske ting, og hvor skal man egentlig starte? Læs med og få tips og tricks til, hvad du bør gøre inden din næste rejse til USA.

Hvad med visum?

Det berygtede visum til USA kan i nogle tilfælde være svært at få godkendt. Derfor er det heldigt, at du som dansk statsborger ikke behøver et visum for at rejse til USA, hvis man opholder sig i USA i op til 90 dage. Her søger man blot det, der hedder en ESTA-godkendelse, som kan søges online og giver adgang kvit og frit. Bliver denne ansøgning afvist, er det først at man må ty til ansøgning om et visum.

Et visum er med til at sikre din rejse til USA, hvis du skal være i landet i mere end 90 dage, samt hvis du forinden har været i lande som Irak, Somalia eller Yemen, fordi disse lande kan betragtes som havende en relation til bestemte terror-handlinger. Med en almindelig ESTA-godkendelse er du dog mere end sikret, hvis du skal afsted på bilferie i USA, og den kan søges tæt på rejsen og gælder også, hvis du skal ind og ud af landet mere end én gang. Vær opmærksom på, at der findes falske sider. Prisen på den rigtige godkendelse ligger på omkring 14 dollars.

Pas på passet

Et pas er din sikkerhed, når du rejser afsted over de danske grænser. Som sådan gør passet ikke den helt store sikkerhed, men det er først, når du mister passet, at problemerne opstår. Står man i lufthavnen uden at kunne finde sit pas, vil tvivlen i øjnene på lufthavnspersonalet øge til uanede højder.

Et ugyldigt pas er desuden et no-go. Sørg for, at du rejser afsted med et gyldigt pas. Har du glemt at forny dit pas, og har du ikke tid til at vente på dets ankomst – cirka 2-3 uger efter – må du nok begynde at undersøge dine muligheder. Et midlertidigt pas, der også kaldes et ‘nødpas’, er nemlig ikke nok til at tillade indrejse til USA. Passet er således et vigtigt trin til at blive tilladt indrejse, og du bør tænke på pasfornyelse i god tid, og det vil sige minimum 4-5 uger inden afrejse.

Sarkasme og ironi

Det er faktisk ikke for sjov – tøhø – at du skal holde din sarkasme og ironi i ave under selve rejsen til USA. Der foregår efterhånden så mange ting, der kan have relation til terror, og derfor har amerikanerne simpelthen skræk for, at du faktisk mener det, hvis du kommer til at slippe en bemærkning om ‘bombe’ i lufthavnen. Står du i en amerikansk lufthavn på vej igennem security gælder der 3 ting:

  • Opfør dig roligt
  • Hav tålmodighed
  • Slip ingen ‘sjove’ bemærkninger

I en lufthavn i USA er det vigtigt, at man – som i andre lufthavne – bevarer roen, selvom der kan være lange køer og frustrerende øjeblikke. Sørg for at væbne dig med tålmod og hav særligt styr på de sjove bemærkninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.