Rejs nemt med børnene sydpå

Rejs nemt med børnene sydpå

Mange småbørnsfamiliers store frygt er først gang de skal rejse sydpå. Særligt hvis rejsen skal foregå med fly. De er måske bange for at barnet eller børnene får et hysterisk flip og skriger hele turen, eller endnu værre, at de får ondt i ørene på grund af trykket i kabinen. Samtidig tænker man også på hvordan man skal holde styr på både børn og kufferter i lufthavnen, uden at tabe eller miste noget. Som alternativ til klapvognen er en Ergobaby 360, der tillader dig at have barnet spændt fast på dig i en bæresele, så du har begge dine hænder fri til at bære andre ting og navigere rundt. En Ergobaby lader dig bære barnet i fire forskellige positioner, så du skåner din ryg, nakke og skuldre mest muligt. Ofte kan en rejsedag også være stressende for hele familien, der måske er i uvante rammer. Den stress kan barnet også mærke, og vil derfor elske den ro og tryghed det får ved at sidde i bæreselen fremfor i klapvognen. Desuden slipper du for at skulle slå klapvognen op og ned gentagende gange på selve rejsen. Nedenfor her har vi samlet en række gode tips til, når du rejser med børn.

Få rejsen med børnene til at glide lettere

Alle der har børn ved at de kan være nogle små utålmodige væsner. Alt efter børnenes alder og den rejseform I skal ud på, er der naturligvis forskellige ting der kan afhjælpe kedsomheden.  De fleste børn fra 2 års alderen og op efter vil egentlig bare gerne underholdes. Det kan de for eksempel blive ved at lege gættelege, tegne, spille spil eller måske endnu bedre se en lille film på en tablet. Som forældre er det vigtigt, at du sørger for at medbringe aktivitets legetøj og underholdning til dine børn. Det gør rejsen lettere og sjovere for både barnet, jer selv og eventuelt andre rejsende. Selvom det måske ikke nødvendigvis er den sundeste og mest pædagogiske korrekte løsning, så kan lidt sødt også tit gøre ventetiden lige lidt sjovere.

Medbring derfor med fordel lidt af børnenes yndlings slik, gerne fordelt i små poser så det kan holde hele turen. Forsøg også at huske på, at dine børn altid afspejler sig i din eller jeres sindstilstand. Det vil sige, at hvis du er sur og irriteret, så bliver dit barn det med stor sandsynlighed også. Forsøg derfor at slappe af i situationen og tag tingene som de kommer. Ofte synes forældrene faktisk at barnets gråd er meget værre end udefrakommende gør. Som forældre er man bange for at virke til besvær og genere andre rejsende, hvilket man naturligvis også skal tænke over. Men forsøg samtidig også at minde dig selv om at de fleste mennesker faktisk er ganske rummelige og at børn skal have lov til at være børn, når de rejser på ferie, hvad end det med fly, bil, tog eller færge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.