Pas godt på dit hjem imens du er på ferie

Ferie

5 måneder siden |  0 comments  |  Kom ud

Ferie er en dejligt ting, som er os alle forundt. Det er på ferier – hvad end det er korte ture i Europa, lange verdensrejser eller korte besøg til andre steder i Danmark – at vi kobler af, glemmer hverdagens stress og jag og lader op igen. Folk kan gøre det på vidt forskellige måder, men resultatet er altid det samme. Man bliver roligere og får mere overskud efter en dejlig ferie.

Men der er også nogle bagsider vil at tage væk, som langt de fleste danskere nok desværre har oplevet på et tidspunkt. Dette gælder særligt det faktum, at ens hus og bil ofte står tomme og efterladte i længere tidsperioder. Dette i sig selv er som sådan ikke noget problem – for både hus og bil kan sagtens passe sig selv. Det er i langt højere grad folk ude fra, som kan udgøre en trussel, når det kommer til de tomme hjem.

Gode råd fra eksperterne


I forbindelse med denne artikel har vi rådført os med låsesmedefirmaet  Bagger Låse & Alarm A/S, da de er eksperter på området og for tiden kører en kampagne for at få danskerne til at blive bedre til at sikre deres boliger mod indbrud.
Udover det vi skriver i denne artikel, kan du på Bagger Låses hjemmeside få flere gode råd om indbrudssikring.

Pas på tyven


Desværre er indbrudstyve og indbrud et ret normalt problem i Danmark. Kriminialitetsraten er faldet, men der bliver stadig begået indbrud i de danske hjem med regelmæssige mellemrum. I langt de fleste tilfælde er de klassiske indbrud, hvor tyven gerne vil have fat i værdisager og helst ikke vil støde på beboerne. Derfor vælger de ofte tidspunkter, hvor disse ikke er hjemme til at slå til.

Det er uvist hvordan tyvene regner ud, at vi er på ferie. Desværre er det ofte sådan, at det foregår via en eller anden form for overvågning. Måske køre de forbi og kigger, om der er lys i vinduerne og om bilen er der. Måske ringer de på for at se, om nogen lukker op. Måske ved de via de sociale medier, at folk er væk. Lige meget hvad så er det ubehageligt at efterlade sit hjem fuldstændig ubeskyttet til tyvene.

Gode råd til forebyggelse af indbrud


Heldigvis er der en række ting, man som husejer selv kan gøre for at forebygge indbrud. For eksempel kan man sikre hjemmet, både via en række konkrete tiltag og en række mere obskure. Blandt de obskure hører for eksempel at få opbevaret sin post, få naboen til at passe haven og sætte tænd-sluk-lys op. Blandt de konkrete hører installation af alarmer og eventuelt opsætning af videoovervågning. Hvad man vælger at gøre, handler i høj grad om, hvor nervøs man er og hvor meget man gerne vil dække sig ind.

Overvågning og alarm stopper ikke nødvendigvis indbruddet fra at ske. Til gengæld er de gode til at opklare forbrydelsen eller stoppe den på halvvejen. Forebyggende metoder hvor man får huset til at se beboet ud kan derimod udgøre en mere konkret sikring mod, at forbrydelsen overhovedet sker. Man kan derfor vælge en kombination, hvor alarmen fungerer som sidste bastion hvis uheldet stadig skulle være ude. Det vigtigste er, at man føler sig tryg i sit hjem og tryg ved at tage på ferie – og ikke frygter hvad man kan komme hjem til.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

9 måneder siden

0 comments

3 idéer til en ferie med drengene

Hvis det i jeres drengegruppe har været et nytårsforsæt at skulle ud og rejse sammen i 2018, så kan der med fordel læses videre, da vi nedenstående vil give tre forslag til, hvilke slags rejser I kan tage på. Det varierer naturligvis fra drengegruppe...

9 måneder siden

0 comments

Ferie, hvilken destination vælger du?

Det danske klima kalder nærmest på lysten til at rejse til varmere himmelstrøg engang imellem. Skal vi have garanti for godt vejr, varme og mulighed for at bade i havet, er det svært at få i norden. Især i de kolde måneder, sidder mange danskere klar...

11 måneder siden

0 comments

Derfor bør du vælge en krydstogtrejse

Når det kommer til rejser, er der et væld af muligheder at vælge i mellem. Man kan tage på skiferie i kolde egne, hvor man får trænet sine skifærdigheder, drukket varm kakao og kaffe samt hygget i hinandens samvær. Man kan også tage mod varme destina...