Lad ikke inkontinens holde dig fra at tage på ferie

Lad ikke inkontinens holde dig fra at tage på ferie

Livet som senior kan byde på en række forskellige udfordringer. Kroppen bliver nemlig ældre, og med denne udvikling kommer ofte en række udfordringer og skavanker. For eksempel bliver musklerne svagere, øjnene dårligere og ørene mere tilstoppede.

Generelt bliver organerne slidte, og det betyder, at de langsomt bliver lidt mindre funktionsdygtige. Det kan vise sig som forskellige ting fra person til person. Men én af de ting, som mange ældre mennesker kommer til at døje med, er inkontinens. Inkontinens kan ramme både kvinder og mænd, men særligt mænd er dårlige til at søge lægehjælp i forbindelse med problemet.

Søg lægehjælp ved problemer med ufrivillig vandladning

Inkontinens er ikke unormalt, og det er ikke noget at skamme sig over. Alligevel kan det i dén grad anbefales at søge lægehjælp, når man som ældre mand oplever dette problem. For det første for at sikre, at der ikke er noget alvorligt galt.

For det andet for at se på mulige behandlingsmetoder eller redskaber til at håndtere problemet. Mange mænd med inkontinens har en tendens til at løse problemet ved at isolere sig og ikke komme så meget ud. Men det er der ingen grund til.

Stopper inkontinens dig fra at tage på ferie?

En af de ting, som kan virke uoverskuelige når man har inkontinens, er at tage ud at rejse. Lange transporttider, strandture og ophold blandt fremmede mennesker kan virke helt uoverskueligt, når man ikke altid kan styre blæren.

Men det er en fejl at droppe de sjove ting, bare fordi inkontinensen kommer snigende. For der er gode og holdbare løsninger, som kan forhindre pinlige og uønskede situationer. Med disse skal man ikke længere bekymre sig om at skulle skifte sengetøj på hotelværelset, måtte stoppe bussen utidigt eller noget tredje.

Køb voksenbleer til mænd

Svaret er voksenbleer. Et ord som for mange virker både skræmmende og en smule ydmygende, men som faktisk ikke er nogen af delene. En voksenble bør man i højere grad betragte som et stykke udstyr til at håndtere sin alderdom, i lighed med en rollator eller en badebænk.

De moderne voksenbleer er designet på en måde, så de er meget diskrete og nemme at tage af og på. Man kan altså godt sove med dem om natten uden at det bliver behageligt, eller have dem på under tøjet til de lange transportture. Det er dog en god idé at have en hjælper, måske et familiemedlem, som kan hjælpe med at påføre dem.

Glem den mandlige stolthed

Rigtig mange ældre mænd går rundt og døjer med skavanker, som de ikke får gjort noget ved. Dette skyldes en kombination af lede mod at gå til lægen og en maskulin stolthed, som forhindrer dem i at indrømme over for dem selv, at de fejler noget.

Men voksenbleer til mænd er noget, som virkelig kan hæve livskvaliteten. Med denne sikkerhed, hvad enten det er om natten eller i løbet af dagen, slipper man nemlig for en masse bekymringer i både hverdag og ferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.