Guide: Sådan får du råd til den længere rejse 

Guide: Sådan får du råd til den længere rejse 

Hvad ville du tænke, hvis du fik muligheden for at rejse ud i den store verden uden en returbillet? En lang rejse på en tre-fire måneder eller måske helt op til et år? For nogle vil det lyde som helt hul i hovedet, på grund af alle de penge, som de tænker at det vil koste. Men det behøver faktisk slet ikke være så dyrt. Det kommer helt an på, hvordan man bruger sine penge når man rejser ud. Læs med her. 

Første skridt – økonomi 

Det er selvfølgelig ikke ligefrem gratis at tage ud at rejse, og under alle omstændigheder bør man have nogle penge på kontoen. Specielt til en nødsituation. Går du med overvejelserne om et eventuelt lån, så kan det være en fordel at sammenligne udbydere samt muligheder. På Jubii.dk kan du gøre dette på en nem og hurtig måde, så du kan finde ud af om det er noget for dig. På hjemmesiden kan du desuden læse meget mere omkring lån generelt. Husk dog altid at gennemgå betingelser, renter og det som er skrevet med småt. Et lån kan være en stor hjælp, men det er slet ikke sikkert det er nødvendigt.  

Spar op hver måned 

Det smarte vil selvfølgelig være at spare op til den lange rejse. Derfor kan det være en god idé at planlægge turen nogle måneder frem. Du kan med fordel lave en plan over, hvor meget du har i sinde at spare op. Det kan også virke motiverende på din mission. Måske er det nødvendigt at tage et ekstra job, hvor du kan få nogle ekstra timer. Det kan også være, at du er nødt til at skære nogle ting fra hver måned. Eventuelt restaurantbesøg, byture, shopping etc.  

Planlægning af rejsen 

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor du gerne vil rejse hen. Hvad er dine drømme og, hvad skal du med 100% sikkerhed opleve. Er du vant til at rejse, eller er det første gang du skal ud på sådan et eventyr. Hvis du gerne vil rejse både til Asien, USA, Stillehavet eller en anden destination langt fra disse, så er det måske en god idé at få en rejsekonsulent til at hjælpe dig. Der findes nemlig rejsebureauer i Danmark, som er enormt gode til at lave flykombinationer til hele verden. Og der er muligvis penge at spare, fremfor hvis du selv booker dem. Desuden kan det være tidskrævende at skulle booke så mange fly. Særligt hvis dit program måske er noget stramt.  

En rejsekonsulent kan også hjælpe med at give dig gode råd, hvis du er i tvivl om hvor du skal rejse hen. Måske er der noget du ikke har taget hensyn til. Eventuelt sikkerhed på destinationen, flyforbindelser, dagligt budget eller regnsæson. Dette kan en rejsekonsulent give dig informationer om. Det er selvfølgelig også vigtigt at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside for vigtige informationer om destinationerne.  

Arbejde i udlandet 

Har du planer om at arbejde på nogle af de destinationer du skal rejse til, så skal du selvfølgelig lige tjekke op på regler, visum og så videre. Nogle lande tilbyder Working Holiday Visas, hvilket måske er relevant for dig. Mange unge vælger at benytte sådan et visa, for at de samtidigt kan tjene penge når de er ude at rejse. Det er en spændende og lærerig oplevelse, som kan være relevant for dig.  

Nogle lande og destinationer giver dig også mulighed for at arbejde som frivilligt på diverse projekter eller andre steder. Dette er også en måde, hvorpå man kan opleve et land på en billigere metode. Det er selvfølgelig også vigtigt at tjekke på reglerne for dette, inden at du springer ud i dette.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.