Franske fornemmelser

Franske fornemmelser

Mange af os begynder at  tænke på sommerferien allerede mens det stadig er vinter udenfor. Vi drømmer os væk til varmere himmelstrøg og sydlandske delikatesser. En af de mest populære destinationer i Europa er Frankrig, særligt sydkysten ved sommertid. Derudover er hovedstaden Paris en evig klassiker. Byen har gennem de sidste 100 år tiltrukket turister fra hele verden og er kendt som en af jordens smukkeste og mest romantiske byer. Man beundrer de parisiske kvinders unikke elegance, de sprøde croissanter, de nybagte baguettes og den altid gode rødvin. I det hele taget rejser mange til Frankrig for madkulturen alene. Her mæsker de sig i franske delikatesser og nationalretter såsom ”Coq au vin”, ”Foie gras” og ”Croque monsieur”. Også det franske sprog har en stor tiltrækningskraft, da mange finder det både mondænt og unikt. Mens Paris har alt hvad en metropol bør indeholde, så mangler den de hvide sandstrande , palmer, havudsigt og den udprægede feriestemning. Det finder man til gengæld langs den prominente kyststrækning i det sydlige Frankrig. Hvert år hvalfarter turister dertil i hobetal, læs hvorfor i nedenstående.

Den mondæne franske riviera

Den franske riviera forbindes af langt de fleste med luksus. Velhavende mennesker, 5-stjernede hoteller og enorme lystyachter. Dette er måske særligt udbredt i Coté D’azurs mest fashionable byer, Cannes og St. Tropez, hvor eliten i høj grad nyder at holde sommerferie. Godt hjulpet på vej af det faktum, at Cannes hvert år er den stolte vært for verdens mest omtalte filmfestival, hvorfor klodens filmstjerne en uge i maj indtager byen med pomp og pagt. Men faktisk behøver du hverken af være millionær eller filmstjerne, for at holde ferie langs den smukke franske riviera. Der findes en perlerække af små hyggelige badebyer, hvor helt almindelige børnefamilier, unge par og ældre år efter år holder et par ugers afslappende ferie. I byen Port Grimaud finder man Frankrigs svar på Venedig. Hele den lille by er delt af små kanaler, hvor man kan leje en både og sejle omkring og udpege sig aftenens restaurant. I badebyen St Maxime finder man en skøn strand, shopping og spisesteder i topklasse. Faktisk er byen indehaver af en Michelin restaurant. Og endelig byder kystbyen Juans les Pins på både strand og et yderst festligt natteliv i form af en lang række hyggelige barer.

Lad dig desuden ikke skræmme af Cannes luksuriøse ry og fashionable beach clubs , også her kan du nemlig sagtens finde både hoteller og ferielejligheder til rimelige priser. Højsæsonen starter midt juni og slutter midt august. Tal fra tidligere år viser, at Cannes befolkningstalt 5 dobles  hvert år i den periode. Book derfor dit hotel i god tid, hvis du vil sikre dig plads.

Den nemmeste måde at komme til den franske riviera er ved at flyve til kystens største by, Nice. Er man ude i god tid, kan man godt få billige flybilletter. Alternativt kan man satse på kør-selv ferie, pakken bilen og tage den ca. 2000 km lange køretur til det sydlige Frankrig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.