Fire råd til kør-selv-vinterferien på de europæiske vej

Vej med sne

9 måneder siden |  0 comments  |  På rejsen

Går turen til vinter sydpå til de franske alper og den kridhvide puddersne eller til vores venner nordpå til langrend og rensdyr? Lige meget hvor turen går hen, er det en god ide lige at have styr på de forskellige regler, der gør sig gældende i de europæiske lande. Læs med her og få fem gode råd til køreturen på de europæiske veje.

1. Husk passet!


Når I krydser de europæiske grænser, er det vigtigt, at I har pakket passene ned i taskerne. Hvis det skulle ske, at I blev involveret i et uheld eller på anden vis skal i kontakt med myndigheder, vil man ofte kræve at se jeres pas. Derudover skal man faktisk også bruge sit pas, selvom turen blot går nedover den tyske grænse. Danmarks har lige nu midlertidig grænsekontrol grundet de store flygtningestrømme op igennem Europa. Den danske regering har derfor valgt at oprette en grænsekontrol, hvilket i praksis betyder, at man skal have sit pas med, når man krydser grænsen – hvad enten det er fra Danmark til Tyskland eller omvendt. Grænsen er nemlig bevogtet af politi og hjemmeværn, og man kan risikere at blive vinket ind og blive bedt om at vise sit pas. Derfor skal man altså have pas med på sin køretur i Europa.

2. Hav styr på klistermærkerne


På rigtig mange europæiske motorveje er der krav til, at man har specielle klistermærker i ruden, som viser, at man har betalt for at køre på motorvejene. Mærkerne kan købes hos blandt andet FDM, ellers kan de fås ved landenes særegne grænseovergange. Hvis I bare vil suse over grænsen, kan I altså med fordel købe mærkerne hjemmefra. Så tag et kig på kortet og se, hvilke lande I skal køre igennem. Så er I sikre på, at I har tilladelserne i orden, når I ruller ud på de europæiske veje.

3. Overhold hastighederne


Der er ikke noget værre end at få en ekstra souvenir med hjem i form af en fartbøde. Et rigtig godt råd er derfor at tjekke de forskellige hastigheder i de forskellige lande hjemmefra. Selvom mange GPS’ere i dag oplyser føreren af bilen om de forskellige fartgrænser, er altid godt at have styr på grænserne, inden man kører fra Danmark. Specielt i Tyskland skal man være opmærksom, da grænserne på motorvejene ofte skifter mellem ingen begrænsning til forskellige fartbegrænsninger.

4. På med vinterdækkene


Selvom I vender snuden sydpå, betyder det ikke, at vejene ikke kan blive kolde, snefyldte og glatte. Derfor er det strengt nødvendigt, at I får monteret vinterdæk samt tjekker, hvor meget dækmønster dækkene har tilbage. Der skal være mindst 3,5 mm dækmønster tilbage. Hvis I skal op i højderne, er det desuden en rigtig god ide at have et par snekæder liggende i bagagerummet. Især i Norge kan man få brug for snekæder for at nå sin destination. Selvom det er smukt at køre rundt i de norske fjelde, er det altså ikke særligt sjovt ikke at kunne køre op ad en isglat vej.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

winter tire

1 år siden

0 comments

Sådan bliver du klar til kør selv-turen i vinterferien

Vinterferien står for døren, og det betyder, at rigtig mange danskere drager ud på ferie inden længe. Nogle tager til eksotiske himmelstrøg på tværs af oceaner, andre holder en såkaldt ”stay-cation”, mens mange vælger at pakke bilen og drager ud i Eu...

Kufferter

1 år siden

0 comments

Find den rette kuffert til sommerferien – og få øje på den i lufthavnen

Vi kender det alle sammen. Vi står ved bagagebåndet i lufthavnen, mens kufferterne ruller ud på båndet, og vi overvejer, hvornår vores mon kommer. Pludselig kommer vi i tanke om, at vores kuffert er sort, mellemstor og ligner alle andres. Men måske d...

6 måneder siden

0 comments

Sørg for at beskytte din bærbare PC på dine flyrejser

Der er mange danskere, der rejser med fly hver år. Der er op til flere af dem, der har oplevet, at de på en flyrejse har fået ødelagt deres bærbare PC, fordi den har ligget i deres kuffert, som ikke ligefrem bliver behandlet med omhu i de mange lufth...